Het Brouwproces stap voor stap toegelicht

Het begint allemaal met de ingredienten...

Uiteraard denkt iedereen aan mout, granen en hop, maar ook suiker, water en kruiden maken deel uit van de verschillende bierrecepten.

Malen van graan en mout

Van het graan en de mout maken we in de brouwerij suiker. Om aan die suiker te geraken gaan we het graan en de mout eerst een schrootbeurt geven om gemakkelijk aan de kern van de korrel te geraken

Maischen of beslaan van het graan

Tijdens dit proces gaan we het geschootte graan en mout letterlijk beslaan met water waarbij we via een proces van verschillende temperatuurstappen, het zetmeel gaan afbreken tot verschillende vormen van suiker

Koken

Vanuit de Mashketel filteren we het suikerwater weg richting de kookketel. Het suikerwater ook wel wort genoemd word aan de kook gebracht. 

Vergisten.

Eens het kookproces doorlopen gaan we richting de verginstingtanks. 

Met de drukregelaar kunnen we precies instellen hoeveel CO2 (schuim) we in het bier willen.

Op fles trekken.

In deze laatste stap trekken we het bier op fles. 

Het bier van de brouwerij wordt hergist op fles, waardoor we extra C0² in het bier kunnen laten trekken. Een versgetapte pint met een mooie schuimkraag is het resultaat.